Over ons

Hoe het allemaal begon…

Begin jaren 2000 kregen drie vrienden muzikanten – Sofie ( zang ), Bart ( sax en zang ) en Paul ( toetsen ) – de vraag om ‘een paar liekes’ te komen spelen op de opendeurdag van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Omdat ze van goede inborst zijn en de mensen van het NHC goed kennen, besluiten ze om een paar repetities te houden en het erop te wagen. Met 15 instrumentale en 3 gezongen nummers was het eerste optreden een feit.

HPIM1927            P1060632

Een aantal trouwmissen, feestjes en recepties later zoeken de drie een groepsnaam. Met het woordenboek Nederlands-Engels in de hand kwam ‘The Edge’ naar boven. Het voorstel wordt unaniem goedgekeurd, want ja, ‘de rand, de afgrond’ is wel toepasselijk vinden ze. Het is maar hoe je het interpreteert, denken ze.

Enkele jaren later nam Paul de beslissing om de muziek vaarwel te zeggen. Sinds die dag trekt The Edge er met z’n twee op uit.

 

Duo The Edge

P1030457P1070128

De voorbije jaren waren we te vinden op heel wat privé-feestjes en recepties, zorgden we voor aangename achtergrondmuziek tijdens brunches in de Maekelhoeve in Veerle Laakdal en waren we er de diner- en partyband met kerstavond en oudjaar, verzorgden we trouwplechtigheden in o.a. Hof te Rhode (Felix Alen ) en zijn we het huisorkest van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. De laatste jaren zorgen we in Hof te Rhode voor een muzikale jaarovergang en vind je ons regelmatig terug in ‘t Rietlaer in Rillaar.

Een aantal keer per jaar trekken we ook richting Duitsland waar we o.a. jaarlijks te vinden zijn op de wijnfeesten in Trittenheim aan de Moezel.

Van ambiance op een wijkbarbecue tot stijlvolle dinermuziek op een trouwfeest, alles is mogelijk!